Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Combat and Fighting Instructor Course i 2014 – Blogg av Joar

Combat and Fighting Instructor Course har lenge vært en av de kursene jeg har ønsket å reise på, mest fordi jeg ønsket å utvikle meg selv som fighter. Kurset gikk i Tyskland, på et lite sted som heter Erlangen.

Instruktører på kurset var Eyal Yanilov og Jovan Manojlovic som er en instruktør med mye erfaring fra MMA. De to har klart å sette sammen Krav Maga og Kampsporter i kurset.
Learn 2 Fight senteret i Erlangen er nok den flotteste dojo’en jeg har vært på og rommer hele 1000m2. Mathias Birkner som er director for KMG Tyskland er en mann som er utrolig servicevennlig og får ting til. Det ser man på stedet hans!

De første dagene av kurset gikk vi tilbake til basics sammen med Jovan. Vi gikk fra vanlige rette slag til mer avanserte komboer. Deretter kjørte vi en del slow og light fighting, samt noen toughness-drills der du skulle lære å ofre deg selv i en fight.

Vi gjorde også en del Determination/Aggresion driller med beskyttelsesutstyr der alle skal løpe gjennom et område på størrelse med en fyrstikk-eske fra flere retninger samtidig.
En del av dagen gikk også med på «Responding to a Reaction». Det vil si at vi angriper vår motstander, men han reagerer med en blokk eller med en krav maga teknikk med direktekontring.
Vi lærte også mye «Fints & Faints», noe som går mye på det å skape en åpning i en fight der du sliter med å få inn gode angrep. En annen ting som også var forholdsvis nytt for meg var trapping. Det vil altså si at man prøver å låse motstanderen i en posisjon som gjør at du har fri bane til angrep. Dette hadde vi det mye moro med! Jeg fikk til og med prøve meg i slowfight mot Eyal Yanilov, der oppgaven var å bruke fint’er og trapping. Selv om det er slowfight så bombaderer han deg med angrep i et bankende kjør.
En stor del av kurset er et tema som heter KMG vs. Other Styles. Innen det emnet ligger hva vi som trener verdens beste selvforsvars system gjør når vi møter fightere fra andre systemer/stilarter. Opplevelsen var egentlig at ALT forandret seg brått og brutalt. Det var ikke lenger noe inside defense som fungerte mot en bokser eller forsvar mot takedowns mot en wrestler.
Her lærte vi mye om den tekniske, mentale, fysiske og ikke minst taktiske delen av krav maga og hvilke våpen vi skulle bruke mot de forskjellige stilartene.
En av de gøyeste tingene vi gjorde i løpet av uka var masse-slagsmål. Da sloss vi 6 mot 6 i forskjellige scenario og løp frem og tilbake for å hjelpe de som hadde behov for det. Vi prøvde å bruke forskjellige taktikker, men alt ble bare kaos og folk løp i alle retninger.

Dette har vært et veldig bra kurs som jeg anbefaler til alle instruktører. Her lærer du neste steg innen krav maga og mye om hvordan man gjør treningene mer spennende for viderekomne studenter. Dette er et must om du ønsker å utvide dine egne fighting ferdigheter og hvordan man trener studenter til å bli bedre fightere.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg reiste på dette kurset og merket allerede neste trening at jeg hadde endret fokus på veldig mye av det jeg gjør.
Joar Vik
Krav Maga Global – Hardanger

Comments are closed.

Mobile version: Enabled