Loading the content... Loading depends on your connection speed!

KRAV MAGA FOR BARN

Krav Maga var opprinnelig et system vi kun underviste for voksne, men i de senere år har det vokst frem et behov for å lære barn og ungdommer bevisstgjøring innen sikkerhet koblet med motorisk utvikling og lek.

kids3

 

La oss slå det fast med en gang, Krav Maga for barn er ikke det samme som Krav Maga for voksne. Systemet er tilpasset barn og ungdommer i de forskjellige alderstrinnene både med tanke på pedagogikk og ikke minst innhold. Barn og ungdommer har forskjellige problemer enn voksne, som ofte går på emner som mobbing, motorisk utvikling, det å tørre å si fra, selvtillit, utvikling av gruppetilhørighet, det å sette seg et mål og jobbe målbevisst mot det. Hos oss er instruktørene spesialutdannet for å jobbe med barn innen systemet, og det er instruktører som ønsker å jobbe med barn og finner det givende. Vi har en streng kontroll på både hvem som får undervise og hva de underviser.

 

kids1Så hvordan ser en time ut? Avhengig av alderstrinn så er timene fra 30-60 minutter. Den vil alltid inkludere øvelser for å bygge koordinasjon, styrke og utholdenhet hos elevene. Den vil alltid inkludere en eller flere aspekter innen selvforsvar og bevisstgjøring innen sikkerhet som frigjøringer fra grep, forsvar mot slag og spark, forståelse på hva som er rett og galt i handlinger utført både av barn og voksne. Og ikke minst skal det være morsomt å trene. Gruppene er åpne og inkluderende.

Krav Junior er delt inn i grader på lik linje som voksne. Innen hvert aldertrinn, Kids – Young – Junior er det 5 delgrader som symboliseres med merker på buksene.
Krav Kids er vårt yngste alderstrinn. De strekker seg fra 5-7 år, og treningen består av store deler lek, motorisk utvikling, bevistgjøring og gøy. Krav Kids partiet bruker blå skjorter og har blå K-merker på buksene.

Krav Young er vårt aldertrinn fra 7-10 år. Treningene består fortsatt av mye lek, motorisk utvikling men bevistgjøring og teknikker begynner å bli mer fremtredende. Krav Young bruker røde skjorter og rød Y-merke på buksene.

 

kids2

Krav Junior er vår eldste barneparti. Deltagerne her er typisk rundt 10-13 års alderen. Her fortsetter de viktige elementene fra Young, men vi krever mer av barnet i form av orden, struktur og disiplin. Samtidig skal treningene være morsomme og utfordrende.

Det er viktig å merke at alderstrinnene er veiledende. Noen gange slåes grupper sammen for å gjøre logistikken enklere. Men de forskjellige merkene og graderingene følges. Dette er for å gi deltakerne et mål å strekke seg mot, og vise at hardt arbeid og innsats lønner seg. Mål og verdier vi føler er viktig å gi til våre barn. Treningen og fysisk aktivitet har vist seg å gi en smitteeffekt på hardt og godt arbeid som bedre karakterer på skolen. I tillegg får vi gode tilbakemeldinger på at barn som trener Krav Maga viser bedre selvtillit og vokser mye på treningen.

For mer informasjon og oppdateringer om våre Krav Maga tilbud til barn og ungdom burde du følge våre Krav Junior Facebook sider.

Velkommen til Krav Maga Junior, KMG avdelingen for barn og ungdommer.

 

Mobile version: Enabled