Loading the content... Loading depends on your connection speed!

General Instructor Course (GIC) – Israel 2015

14. Oktober befinner jeg meg alene på Tel Aviv flyplass i Israel på vei til Krav Maga’s General Instructor Course. I baggen har jeg med meg susp, tannbeskytter, sportsteip og andre nødvendigheter. Jeg skal delta på instruktørkurs i Krav Magas hjemland og under oppholdet skal jeg trene, sove og spise hos mesteren selv, Eyal Yanilov. Jeg er ikke sikker på hva som venter meg, men jeg er helt sikker på at det blir noe jeg kommer til å huske resten av livet.

Under del 1 så var vi 5 deltakere fra 5 forskjellige land. En kriger fra Lithuania, ei ninjadame fra Kina, en snakkesalig franskmann, en Israeler med lopper i blodet og meg selv ifra Norge.

Joakim GIC Israel - Eyal

Her ser dere hele gjengen sammen med mesteren selv, Eyal Yanilov.

 

Vi trente 8 timer hver dag. De fleste dagene begynte med teknikk trening og avsluttet med hvordan vi kan utvikle oss som trenere. Det ble lagt veldig mye fokus på å være en GOD trener/instruktør. Her kunne jeg trekke veldig mange paralleller til dag jobben min som avdelingsleder.

Joakim GIC Israel - study albert

Bilde fra en av teoridelene, her med Albert Kagalski.

 

Det tok ikke langt tid før vi tok over deler av treningen selv, etterfulgt av personlig tilbakemeldinger fra ekspertene og resten av gruppen. Slik gikk dagene og jeg lærte vanvittig mye hver eneste dag. Vi hadde Ilya Dunski, Albert Kagalski og Eyal Yanilov som trenere i løpet av oppholdet.

Joakim GIC Israel - eyal outside

Eyal slapper av mens vi har vannpause under en utetrening ved bassenget hans.

 

Etter 11 dager bar det hjem igjen til Norge for å øve på det jeg hadde lært samt pusse på de teknikkene som ikke satt 100% enda.

Jeg følte meg bra under oppholdet i Israel, men så fort jeg kom hjem sovnet jeg og sov 13 timer i strekk. Kroppen hadde virkelig fått kjenne på hardkjøret. Så fort de 3 ukene hjemme var over var det tilbake til Israel for del to. Denne gangen var det flere deltakere som hadde slengt seg på. En Teakwon-Do spesialist fra Puerto Rico, en punkrocker fra Latvia, en hyggelig haugesunder (KMG Haugesund), en svenske fra Bergen (Bushido) og til slutt verdens raskeste og sprekeste Nederlender.

Joakim GIC Israel - Chinese T-Shirts

Her er hele gjengen samlet iført t-skjorter vi har fått som gave fra KMG China.

 

Vi fortsatte der vi slapp i del 1 ved å fylle dagene med KMG teknikker samt det å utvikle oss som bedre trenere. Teknikkene gikk i forsvar mot pinner, kniver og pistoler i tillegg til ubevæpnede angrep. Selv var jeg mest nysgjerrig på når vi skulle ta fatt på den kassen med granater(!) som lå i trenings rommet. Kveldene brukte vi på å diskutere teknikker og sette opp egne trenings planer for neste dag. Det ble også brukt mye tid på å spise og hvile. 8 timer med fysisk og mentalt hardkjør hver dag tar på. Etter dager med Pavel Shreer og de andre trenerne fra del 1 så var det helt plutselig graderings dag for trenerdelen. Teknikken jeg skal lære bort er forsvar mot høyt round house spark mot hode. Kvelden bruker jeg til å forberede timen og sitter igjen med en skikkelig god følelse når jeg har fått skrevet alt ned i notatboken. Dette kommer til å gå kjempebra! Når det er min tur til å holde treningen dagen etter kjenner jeg nervene begynner å jobbe kraftig. Heldigvis gikk det fort over og jeg føler jeg har stålkontroll på både tiden, materiellet og deltakerne. Dette har jeg jo gjort mange ganger før så det er ikke noe problem. Etter applausen fra «elevene» er jeg 100% sikker på at jeg består. Resultatet får vi neste dag etter at teknikkene våre (P1 til G2) skal testet. Det er da alvoret virkelig begynner! Dette er den største mentale og fysiske prøvelsen under hele kurset. Når jeg våkner føles kroppens bra ut, jeg møter opp i trenings rommet i god tid for å få vekket opp kropp og sinn før testen.

 

Joakim GIC Israel - Scandinavians

Skandinavere før teknikktesten. Nervøse? Neida….

 

Joakim GIC Israel - meditation

Mental trening før alvoret begynner.

 

I en av de siste øvelsene skal jeg forsvare meg mot Yonina (Ninja damen fra Kina) som skal angripe meg med slag og spark samtidig som Ronalds (punk rockeren fra Latvia på 2 meter) skal angripe meg med kniv. Vi kjører i gang og jeg posisjonerer meg slik at jeg alltid har Yonina mellom meg og Ronalds. Dette har jeg kontroll på, kniven skal være lengst borte fra meg til enhver tid så jeg bruker Yonina effektivt som skjold. Så går det galt. Ronalds, med sin enorme rekkevidde finner ut at han kan lene seg over Yonina og så få inn knivstikk fra spesielle vinkler. Neineinei, dette går ikke etter planen! Runden er ferdig og jeg er ikke fornøyd. Vi kjører to runder til hvor vi bytter på rollene. Så er det min tur igjen. Denne gangen velger jeg samme utgangspunkt hvor jeg plasserer Yonina mellom meg og Ronalds. Så fort jeg får Yonina i clinch dytter jeg henne inn i Ronalds som da effektivt holdes på avstand selv med sin enorme rekkevidde. Han prøver så å komme rundt Yonina, men jeg fortsetter å bevege meg slik at Yonina er mellom oss. I de situasjonene hvor han nesten kommer rundt får jeg dyttet han tilbake med pushkick+sidekick kombo. Runden er ferdig og kniven har ikke vært i nærheten av meg, de slagene og sparkene Yonina har fått inn er bare småtterier i forhold til hva hun har fått tilbake. Jeg er meget fornøyd.

Da graderingen var ferdig var jeg gjennomvåt av svette. Vi fikk en og en halv times pause før vi skulle tilbake å få vite resultatet av de to testene.

Joakim GIC Israel - etter gradering

Etter timer med hardkjør er vi endelig ferdige.

 

Trenerdelen og teknikkdelen ble bestått med glans så nå kan jeg kalle meg selv G1 og KMG Instruktør. Det har vært beinhardt, men det har vært verd det. Jeg har lært så vanvittig mye og har virkelig fått minner for livet. Dette er en opplevelse jeg aldri vil glemme. De sier at kurset varer i 180 timer, det stemmer ikke. Det er mye mye mer omfattende enn det. Jeg har brukt hele året på å gjøre meg klar for dette kurset. Jeg sluttet å gå på andre kampsportstimer for å kunne fokusere 100% på Krav Maga. De 3 ukene mellom Israel turene jobbet jeg konstant med tilbakemeldingene fra del 1 samtidig som jeg assisterte Bertrand (min KMG trener) i å holde Krav Maga timer for å få mest mulig kontroll på trenerdelen.

Joakim GIC Israel - Gradering (Cover)

Viser stolt fram G1 og Instruktørs diplomene sammen med trenerne Pavel (venstre) og Albert (høyre)

 

Nå er jeg tilbake i Norge og klar til å ha KMG timer sammen med Bertrand Barouti på våre nye treningslokaler hos OXYgym. Sammen skal vi ta KMG i Stavanger og Sandnes til nye høyder. Vi håper å se flere fra KMG Norge innom våre lokaler under seminarer i løpet av 2016 🙂

Joakim GIC Israel - Oxylogo

 

Joakim

 

Comments are closed.

Mobile version: Enabled