Loading the content... Loading depends on your connection speed!

OM KRAV MAGA

Opprinnelsen og utviklingen til Krav Maga

Krav Maga, oversatt fra hebraisk til engelsk, betyr  “Contact Combat”. Krav Maga ble opprinnelig utviklet som en ubevæpnet kampsystem av Imi Lichtenfeld for det israelske forsvaret (IDF) på grunn av sin kompromissløse tilnærming.

Krav Maga har siden blitt bearbeidet av Eyal Yanilov for å møte behovene til sivile, politi og sikkerhetspersonell. Krav Maga er anerkjent som den mest omfattende virkelighet basert selvforsvar system i verden i dag

Krav Maga består av tre pilarer; selvforsvar, kampferdigheter/taktikk, samt beskyttelse av tredje part og VIP. Krav Maga er et praktisk og realistisk system som lærer hvordan å unngå, forebygge, avskrekke eller håndtere alle typer voldelige konfrontasjoner. Det ble utviklet under realistiske forhold i Israel av sin grunnlegger Imi (Sde-Or) Lichenfeld. Krav Maga fortsetter å utvikles av Imi`s nærmeste assistent og høyeste graderte instruktør Eyal Yanilov fra Krav Maga Global.

 

Lære Krav Maga er Enkelt

Krav Maga er et unikt og logisk system for selvforsvar, kampferdigheter og defensiv taktikk . Det er ingen tradisjonelle eller sportslige elementer i Krav Maga. Treningsmetodene blir basert på tilpasning av instinktiv respons gjennom prinsippbasert læring, noe som resulterer i ferdigheter som blir praktisk i løpet av kort tid og nyttig under stressende forhold.

Gjennom å heve studentens evner på de fysiske, mentale, tekniske og taktisk nivå passer Krav Maga for alle, ettersom hver person, med veiledning av en sertifisert instruktør,  kan nå sine egne mål og oppfylle deres behov .

 

Krav Maga Trening for Alle

En viktig del av Krav Maga trening er strukturert undervisningsprosess, og levering av lærings- og opplæringsmetoder . Læreplanen er delt inn i grader og nivåer, enten det er for sivile, militære soldater, rettshåndhevelse og sikkerhetoffiserer, beskyttelse av personell eller medlemmer av spesialenheter.

 

Krav Maga opplæring omfatter:

 • Hvordan forebygge, unngå, og rømme fra konfliktsituasjoner
 • Lære falle- og rulleteknikker for å redusere skader ved fall
 • Angripe og motangrep, ved hjelp av hender, albuer, ben, knær, hode og mer
 • Hvordan bruke dagligdagse gjenstander for selvforsvar og kamp
 • Teknikker for å forsvare deg selv ved ubevæpnede angrep som spark , slag, kast , ulike grep i kropp og klær
 • Teknikker for å forsvare deg selv ved væpnede trusler og angrep som involverer kniver, andre skarpe gjenstander, slagvåpen og andre butte gjenstander
 • Teknikker for å forsvare deg mot trusler med både pistoler og rifler
 • Hvordan å forsvare deg selv når du er på bakken
 • Hvordan man skal håndtere flere angripere
 • Hvordan forsvare andre mennesker, også kjent som tredje part beskyttelse
 • Spesifikke fagplaner for stat, sikkerhetsstyrker og avdelinger fra infanteri til anti – terror, fra rettshåndhevelse til fredsbevarende oppdrag.

 

Krav Maga for den moderne verden

Krav Maga teknikker og prinsipper blir undervist med base i virkeligheten. Slik kan vi takle en variert mengde type konfliktsituasjoner og voldelige hendelser i varierte miljøer, steder, situasjoner (for eksempel åpne eller lukkede rom),  rundt eller i en bil eller på offentlig transport, i vann, i dårlig lysforhold og på vaklende, ujevn eller glatt underlag og mer .

Krav Maga trening legger også  vekt på behovet for å trene på håndtering av konflikter i ugunstige posisjoner som sittende, liggende, i bevegelse,  i kjøretøy eller med en du passer på.

 

Krav Maga – livstilsendring og personlig utvikling

Krav Maga muliggjør personlig vekst både fysisk og mentalt. Et element i  Krav Maga treningen er å forbedre fysisk helse og mentale evner slik at man kan ta avgjørelser i stressende situasjoner, takle plutselige endringer og være i stand til å takle utfordrende hendelser.

 

Krav Maga i forskjellige roller

Krav Maga er tilpasset til å fungere for både både menn og kvinner, fra barn til voksne. Våre klubber rundt om i Norge har egne barne partier, trening og seminarer spesielt myntet for kvinner, ungdoms partier og felles partier med ungdommer, kvinner og menn.

Krav Maga trening har også spesifikt pensum tilpasset spesielle tjenester, inkludert taktiske tilpasninger for å møte de stadig økende behovene til politiet, militære enheter, Anti-terrorgrupper , spesialenheter, spanere, tredjepart beskyttelse (close protection/VIP/ledsager), kriminalbetjenter , “Air Marshalls” og mye mer.

 

Mobile version: Enabled