Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kids Instructor Course 2014, BODØ – Blogg av Jens Christian

Blog skrevet av Instruktør Jens Christian.

Jeg tenkte lenge og vel, om dette var et kurs jeg og våre instruktører i Bergen skulle reise på. Hos Bushido Kampsportsenter har vi veldig store barnepartier i andre systemer, og min innstilling har vært, at skulle vi satse på barn, så vil det bli i sentrumsavdelingen vår. Etter å ha tenkt, vurdert for og imot; jo selvsagt skal vi satse på barn i sentrum!

Vi var fire stk som reiste på Kids Instructor Course (KIC) i Bodø, to av oss instruktører fra tidligere, og to stk med P-level som deltok på forkurs i tillegg til hovedkurset. Etter å ha deltatt på dette kurset, kan jeg bare slå fast en ting: Det er å anbefale alle andre som ikke har tatt kurset – gjør det!

Nadav Shoshan, Expert 3 fra Israel ledet oss gjennom et 5-dagers kurs spekket med lærdom og moro. Nadav viste seg å være en først og fremst meget dyktig Krav Maga instruktør, en pertentlig person, men også meget sosial, alltid med en kvikk replikk og et glimt i øyet J

En ting jeg ble overbevist om etter å ha tatt dette kurset, er at dette kurset man delta på, for å kunne forstå konseptet Krav Junior og KMG for barn, for dette viste seg å være milevis fra GIC (General Instructor Course) og ordinær instruktørgjerning. Jeg lærte enormt mye, og jeg var rimelig erfaren med å trene barn fra før.

Zeev Cohen, Nadav Shoshan og andre har brukt flere tiår på å utvikle konseptet, og pensumet de har utviklet, innlæringsmetodikken, systemet i konseptet, det er helt fantastisk. Konseptet er så til de grader gjennomført!

Vi som deltok på kurset lærte å undervise barn, men kurset hevet helt klart vår Krav Maga kompetanse betydelig.

Det var et relativt lite kurs, kun 10 deltagere, fire fra Bodø, fire fra Bergen, en fra Danmark og en fra Sveits. Det er alltid kjekt å treffe likesinnede fra fjern og nær, det være seg kurs, seminarer eller IU, KMG-familien er fantastisk.

I flere av dagene under kurset var vi ”barn”, trente mye leker og innlæringsmetoder for barn. Intensivt og moroJ

Etter hvert ble elevundervisning en del av hverdagen, og dette toppet seg nest siste dag på kurset, da vi underviste på ”Barnas Idrettsdag” i Nordlandshallen, et arrangement med 1500 barn. Veldig kjekt.

Dette har vært et av de aller kjekkeste kursene jeg har vært med på, tilbakemeldingene fra de andre deltagerne er de samme.

I Bergen kommer vi til å starte opp KMG for barn (Krav Junior) fra nyttår, i vår sentrumsavdeling. Vi legger betydelig med ressurser ned i tiden fremover for å skreddersy et system for dette, og har klokketro på at dette er riktig for oss.

For oss i Bergen har dette to hensikter, først og fremst er dette viktig for å spre Krav Maga-gjerningen til allmenheten, og hva har vel ikke mer appell enn dette, for det andre så vil det ha stor kommersiell betydning for oss etter hvert. Erfaringsmessig er barnepartier blant de største og slik er det i de andre systemene vi har. Store partier genererer mye glede blant barna, se på Bodø med Jan og Heidi Birgitte sitt suverene arbeid der, barnepartiene er de største. En tredje faktor er at en viss prosentdel av barna vi tar inn i trening, vil følge oss videre over på voksenparti, når tiden er inne for det, denne gruppen elever vil med tiden bli suverene Krav Maga-utøvere J

Takk til Rune og Nadav for et fantastisk kurs, og muligheten til å få drive videre med dette.

Takk til alle kursdeltagere for å ha gjort oppholdet til en solskinnshistorie med mye moro og sosiale gleder.

 

Mvh
Jens Christian Andersen
Hovedinstruktør KMG-Bergen

 

Comments are closed.

Mobile version: Enabled